Creditul Prima Casa

Cine poate obtine Credit Prima Casa

Solicitantii de credite vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii :
Nu au detinut si nu detin nici in prezent in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane in suprafata utila mai mare de 50 mp, cu exceptia cotelor parti de locuinta dobandite prin mostenire.
Achizitioneaza o locuinta finalizata sau in diferite stadii de finalizare, inclusiv locuinte construite prin programele derulate de Agentia Nationala a Locuintelor (ANL) Construiesc de la zero o locuinta individuala sau in asociere cu alti 6 beneficiari, cu conditia sa aiba in posesie terenul aferent iar autorizatia de constructie sa fi fost primita dupa data de 23 februarie 2010.
Dispun de avansul minim necesar.
Se obliga sa constituie un depozit colateral egal cu dobanda datorata pe o perioada de 3 luni.
Se obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata timp de 5 ani de la data dobandirii.
Asigura locuinta impotriva tuturor riscurilor si cesioneaza drepturile de despagubire in favoarea statului roman.


Care sunt conditiile de creditare?

Creditele sunt acordate de banci numai in lei si trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii legate de cost:
Rata dobanzii la lei nu va depasi Robor la 3 luni plus 2,5 puncte procentuale
Marja include nivelul total al comisioanelor percepute de banca
Comisionul de garantare, platit catre FNGCIMM, este de 0,49% pe an, aplicat la jumatate din sold
Nu se percep comisioane de rambursare anticipata
Avansul minim este de 5% din pretul locuintei, daca pretul de cumparare este de pana la 60.000 euro, iar pentru locuintele mai scumpe, avansul minim este de 3.000 euro plus diferenta dintre pretul de achizitie si limita de 60.000 euro
In cazul constructiei individuale, avansul minim este de 5% din valoarea constructiei, daca aceasta nu depaseste 70.000 euro; daca valoarea constructiei este mai mare avansul va fi de 3.500 euro plus diferenta
Durata maxima de rambursare este de 30 ani.
Locuinta achizitionata se incadreaza in clasa A, B sau C de eficienta energetica
Bancile sunt obligate sa mentina aceste conditii pe toata durata contractului de credit. Spre deosebire de un credit obisnuit, ipoteca va fi instituita in proportie de 50% in favoarea statului si restul de 50% in favoarea bancii.


Cum pot obtine un Credit Prima Casa?

Pentru a participa la Programul Prima Casa, clientii trebuie sa se adreseze uneia dintre bancile participante. Lista lor poate fi consultata la sediul Agentiei Imobiliare LUXOR IMOBIL
Clientul depune apoi documentatia de credit la banca, in vederea analizarii dosarului. Daca acesta este aprobat, atunci dosarul este trimis la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, in vederea obtinerii garantiei din partea statului.
Fondul analizeaza cererea, dupa care poate aproba dosarul, il poate respinge sau il poate retrimite la banca, in cazul in care nu este complet sau nu a fost completat corect.
In cazul in care Fondul aproba dosarul, are loc apoi semnarea contractului de credit intre banca si client, precum si semnarea contractului de garantare intre toate cele 3 parti implicate – clientul, banca si Fondul de garantare.
Agentia Imobiliara LUXOR IMOBIL prin departamentul sau specializat ofera in mod gratuit celor care achizitioneaza un imobil prin intermediul sau, asistenta in relatia cu banca

Creditul Prima Casa

Luxor Imobil
Bld. Socola nr. 12, Iasi

deblocari usi deblocari usi bucuresti

0740.111383
0232 253 793
luxorimobil@yahoo.com
Back to top